صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل شوراهای اسلامی در نهم اردیبهشت ماه نقطه عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، شورای اسلامی نهادی است که نشان دهنده عمق تفکر مردم سالاری دینی بوده و ریشه در تعالیم دین مبین اسلام دارد.
فلسفه و بنیاد نهاد شورا مبتنی بر مشارکت مردمی در مدیریت اجتماعی و اداره امور براساس خرد و اراده جمعی است. شورا باید تجلی اراده و خواست مردم باشد در غیر این صورت تنها یک نهاد نمایشی در ساختار نظام سیاسی خواهد بود.
با این اوصاف، نقش مردم در تصمیمگیریهای شورا به عنوان حلقه مفقوده این نهاد اجتماعی باید به آن برگردد و اعضای این نهاد باید بار امانت مردم را به صحیحترین شکل آن بر دوش بکشند تا شورا از ماهیت اجتماعیاش دور نگردد که در این راستا هوشمندی انتخاب کنندگان و مساعدت و همراهی نهادهای حاکمیتی لازمه امر است.
همچنان که منفک شدن بعد مشورتی شورا نگران کننده است ، اولویت اعضای شورا و کارکرد این نهاد نیز همچنان باید تبلور و تجلی اراده مردم و خرد جمعی باشد نه دلواپسی و نگرانی برای شهرداری ها، دهیاریها و یا نهادها و امور روزانه مربوطه که در غیر این صورت در تناقض جدی با وصف امانتداری و نمایندگی مردم خواهیم بود.
بدون شک اگر شوراها در جایگاه واقعی خود قرار بگیرند و نهاد و دستگاهای اجرایی به جایگاه و منزلت شورا واقف باشند، مظهر تحولات اساسی در رفاه شهروندان و آبادی شهر و روستا خواهند بود. اکنون که در روز ملی شوراها قرار داریم برخود لازم میدانم این روز را بر همه شهروندان و همچنین خدمت تمامی همکارانم در سطح روستاها، شهرها و بخش ها تبریک و تهنیت گفته و در راستای تحقق اهداف مردم محور دولت سیزدهم آرزوی موفقیت های روزافزون در راستای توسعه و آبادانی شهرستان بوکان و کل کشور را برایشان داشته باشم.
خشایار صنعتی
سرپرست فرمانداری شهرستان بوکان