محوریت جلسه معبد و گورستان قلایچی بود که تفاهم نامه آن در چهار نسخه تنظیم و جهت واگذاری به شهرداری جهت انجام زیر ساختهای لازم برای ایجاد و احداث سایت موزه با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی استان منعقد گردید.
دهپهلوان ضمن اشاره به اهمیت داراییهای ژنتیکی و تنوع اطلاعاتی که از اسکلتها قابل استخراج است گفت: ثروت یک ملت و یک سرزمین به تنوع و تکثر روایتهای فرهنگیاش است و باستانشناسی قابلیت عرضه و تولید روایتهای فرهنگی را دارد. وی ضمن سپاس از فرماندار، شهردار و شورای شهر برای حمایت از کاوشهای گورستان قلایچی و تامین منابع مالی آن، ابراز امیدواری کرد محوطه قلایچی به عنوان یک مرکز گردشگری بتواند در تامین اقتصاد نسل آینده این شهرستان نقش خود را ایفا کند.
مرتضی صفری، مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز ضمن تاکید بر غنای آثار فرهنگی شهرستان بوکان وعده دادند در صورت حل مشکل زمین، موزه باستانشناسی بوکان را در اسرع وقت تکمیل کنند.
خشایار صنعتی، فرماندار شهرستان بوکان نیز ضمن خوشآمدگویی و استقبال از اهمیتی که برای میراث این شهرستان قائل شدهاند اشاره کرد که مشکلات میراثی این شهرستان نیاز به توجه در سطح کلان دارد. سه محوطه پنج هزارساله درون شهر قرار دارد که با مشکل ساختوساز بیرویه روبهرو هستند. اداره میراثفرهنگی بوکان همچنان در حد نمایندگی با چند کارمند محدود باقیمانده است، این در حالی است که شهرستان بوکان با چندین دانشآموخته مقطع دکتری، یکی از شهرستانهای پیشرو در بحث نیروی انسانی است که در صورت بهکارگیری میتوانند تحولآفرین باشند.
در پایان این جلسه توافقنامهای بین پژوهشگاه میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی استان و شهرداری بوکان امضا شد که طی آن محوطه قلایچی و گورستان جانبی آن در کنار روستای قلایچی به عنوان روستای هدف گردشگری به مجموعهای گردشگری تبدیل خواهد شد و در صورت تصویب در شورای شهر و فرمانداری وارد فاز عملیاتی خواهد گردید.
لازم به ذکر است در جریان کاوش های اخیر، باستان شناسان خبر از پیدا شدن آثاری از آئین قربانی حیوانات در دوران ماناها و کشف گور متعلق به یک کودک میدهند که در گورستان تاریخی واقع در پایین دست تپه قلایچی بوکان واقع شده است.
گور کشف شده در محوطه باستانی قلایچی، متعلّق به دوره ماناها جهت بازدید عموم، بزودی به موزه فرهنگی شهرداری بوکان منتقل و به نمایش عموم گذاشته خواهد شد.