اهمیت برنامه خودمراقبتی سازمانی و نتایج این برنامه در ایجاد محیط کار سالم و کاهش بار بیماری ناشی از بیماریهای غیر واگیر در کارکنان سازمان ها که نیروهای مولد جامعه را تشکیل می دهند و پیشگیری از خطرات مرگ و میر، ناتوانی و معلولیت ناشی از ماهیت مزمن و پیشرونده و ناتوان کننده این بیماریها و لزوم همکاری و تعامل همه جانبه سازمان های دولتی و خصوصی در خصوص اجرای خطی مشی ها و سیاست های ارتقای سلامت در محیط کار با اجرای برنامه خودمراقبتی سازمانی میسر میگردد.
موضوعات آموزشی شامل فعالیت بدنی، تغذیه سالم، عدم مصرف الکل و دخانیات و خودمراقبتی در سلامت روان بوده و در توضیح اهمیت این موضوعات به نتایج زیانبار و بار بیماری و اقتصادی بیماریهای غیرواگیر در ایران اشاره نمود.
در کشور ایران ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در جمعیت 30 تا 70 سال شایع تر است همچنین 40 درصد افرادی که به دلیل بیماریهای غیرواگیر جان خود را از دست می دهند در سنین بهره وری بوده و از جمعیت فعال جامعه هستند. در ایران بیماریهای غیر واگیر76 درصد از کل بار بیماری ها را به خود اختصاص می دهد و پایه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، شناسایی عوامل خطر اولیه و پیشگیری و کنترل این عوامل است.
لازمه رسیدن به جامعه سالم با ایجاد سازمان های حامی سلامت که منجر به خلق محیط فیزیکی و فرهنگ حمایتی و تشویق زندگی سالم با همکاری کارکنان و کارفرمایان می گردد.