💢بازدید فرماندار بوکان با همراهی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از سایت تکثیر میش‌مرغ در دشت سوتاو حمامیان بوکان

💢بازدید فرماندار بوکان با همراهی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از سایت تکثیر میش‌مرغ در دشت سوتاو حمامیان بوکان

🔶امروز جمعه نهم خرداد ماه 1404 فرماندار بوکان با همراهی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور،   مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی ،معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ، رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان بوکان از سایت تکثیر میش‌مرغ در پناهگاه حیات‌وحش دشت سوتاو حمامیان بازدید کردند.


🔶در این بازدید فرماندار بوکان و  ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی ضمن بررسی وضعیت فعلی این سایت، در خصوص تدوین برنامه‌های عملیاتی برای حفاظت و احیای گونه ارزشمند میش‌مرغ در بازه‌های زمانی مختلف بحث و تبادل نظر کردند.

🔶ظهرابی معاون محیط زیست محیطی و تنوع زیستی  ضمن بازدید از فعالیت «چرگ وان ها»  که زیر نظر اداره حفاظت محیط زیست بوکان و در داخل زیستگاهای مهم میش مرغ فعالیت میکنند بر  اهمیت حفاظت مشارکتی و آموزش جوامع محلی تاکید کرد و  اذعان داشت؛ با همکاری مشترک دستگاه‌های کشوری، استانی و شهرستانی، باید برنامه‌های علمی و اجرایی مشخصی برای احیای جمعیت میش‌مرغ در این منطقه اجرایی شود.

🔶فرماندار بوکان در جریان این بازدید به اهمیت برنامه‌های علمی و عملیاتی برای حفظ و افزایش جمعیت میش‌مرغ در زیستگاه‌های طبیعی این منطقه تأکید کرده و افزود که با بهره‌گیری از تجارب گذشته، باید برنامه‌های جدید و کاربردی برای حفاظت از این گونه ارزشمند تدوین شود. همچنین، با توجه به موفقیت‌های تیم عملیاتی بوکان در حال و گذشته در زمینه تکثیر میش‌مرغ در اسارت، تأکید بر ادامه و گسترش این فعالیت‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

🔶صنعتی در ادامه خاطر نشان کرد ؛ که برنامه اقدام ملی میش‌مرغ، که شامل حفاظت، پایش، تکثیر در اسارت و در صورت امکان رهاسازی مجدد در زیستگاه‌های طبیعی است، از اولویت‌های سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد و سایت دشت سوتاو حمامیان یکی از مراکز کلیدی این برنامه محسوب می‌شود. وی همچنین خواستار تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای فازهای مختلف برنامه مدیریت میش‌مرغ شد و بر آمادگی کامل تیم مدیریتی شهرستان برای همکاری در این زمینه تاکید نمود.

🔶در این بازدید میدانی، راهکارهای بهبود شرایط زیستگاهی میش‌مرغ، تقویت همکاری با جوامع محلی و تشویق به مشارکت فعال در حفاظت از این گونه، همچنین ارتقاء سطح حفاظت در زیستگاه‌های این گونه مورد بحث قرار گرفت. با توجه به این که پناهگاه حیات‌وحش دشت سوتاو حمامیان یکی از زیستگاه‌های حساس و مهم میش‌مرغ در کشور است، این اقدامات به منظور جلوگیری از کاهش جمعیت و حفظ تنوع زیستی این منطقه انجام می‌شود.


🔶در سال‌های اخیر، با اجرای برنامه‌های حفاظتی و تلاش‌های مداوم، برخی از اقدامات موفقیت‌آمیز برای حفظ جمعیت میش‌مرغ در این منطقه صورت گرفته است، و امید می‌رود که با همکاری‌های بین‌دستگاهی و استفاده از روش‌های نوین، آینده این گونه در معرض تهدید، تضمین شود.