برگزاری همایش جامع امنیت محله محور در بوکان؛

همایش جامع امنیت محله محور با مشارکت نمایندگان محلات و متنفذین شهر و روستاهای شهرستان بوکان و حضور جانشین فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی و معاون عملیات،امام جمعه، فرماندار بوکان و اعضای شورای تامین و اداری در محل سالن رازاوه این شهرستان برگزار شد.

 

💢فرماندار بوکان :

 

🔹 امنیت اجتماعی مقوله ای است که از طریق مردم و برای مردم ایجاد می شود. 

 

🔹ثبات و پایداری امنیت تنها از رهگذر نهادینه کردن آن در یک جامعه و احساس مشارکت و مسوولیت عمومی در قبال امنیت اجتماعی حاصل می شود. 

 

🔹امنیت اجتماعی برآیند تعامل و مشارکت همگانی کنشگران اجتماعی و در نتیجه یک تولید اجتماعی است, که با میزان احساس مسوولیت و مشارکت اجتماعی ارتباط نزدیکی دارد. 

 

🔹 مشارکت اجتماعی مردم با پلیس در امور امنیتی دارای کارکردهای آشکار و پنهان فراوانی است که از جمله آن می توان به مواردی همچون افزایش نظم و انسجام اجتماعی, افزایش تعهد و اعتماد اجتماعی, قبول مسوولیت, افزایش امنیت, افزایش مقبولیت اجتماعی پلیس و برقراری روابط عاطفی میان پلیس و مردم اشاره کرد.

 

🔹در سال های اخیر اهتمام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به مقوله مشارکت مردمی در امنیت افزایش یافته است. بی گمان برای استمرار و توفیق طرح ها و ماموریت های این نهاد, به همیاری و مشارکت شهروندان نیاز است.

 

🔹در حوزه نظم و امنیت, طرح های مشارکتی به دنبال آفریدن فرصت های بیشتر دخالت مردم در نظم و امنیت و افزایش اعتماد متقابل میان پلیس و مردم است.

 

🔹امروزه با تحولاتی که تقریبا به صورت مشترک در تمامی جهان رخ داده است، مشارکت مردم در نظم و امنیت جایگاه والاتری یافته است، بنابراین هرچند ایجاد نظم و امنیت فلسفه وجودی پلیس را تشکیل می دهد، پلیس با مشارکت جدی و فعال مردم می تواند به این مهم دست یابد. 

 

🔹فعالیت های شهروندان در قبال پلیس را می توان به دو نوع، مشارکت جویانه ( شهروند مشارکت جو) و پیرو منشانه تقسیم کرد. فعالیت های پیرو منشانه عبارت است از الگو پذیری و تعامل در چارچوب قواعد به منظور ایجاد و حفظ نظم عمومی، به عبارت دیگر هنجار سازی و تبعیت از فرهنگ نظم و رعایت حقوق شهروندی بر اساس چارچوبهای تعریف شده در قانون